Een boom houdt de herinnering levend. Dit is een mooie reden om een boom in Bijzonder Bos planten. Iedereen denkt na over het behoud van onze wereld en in welke staat wij onze planeet willen achterlaten voor onze kinderen. De belangstelling voor een levend gedenkteken is groeiend. De reden om een boom te planten is voor iedereen anders.

De geboorte van een kind, een huwelijk, jubileum, emigratie, vriendschap, het behalen van een mijlpaal of de wens voor een betere toekomst kan een prima aanleiding zijn om een boom te planten in het gedenkbos. Maar ook het herdenken van een overledene kan een reden zijn om een boom te planten.

Bijzonder Bos ligt op een prachtige plek midden in de natuur. Het is er mooi, sereen en geeft een gevoel van rust. Dit bos biedt de mogelijkheid een herinnering in de vorm van een boom achter te laten en een plek te hebben om naar toe te gaan als er behoefte aan is.

In Bijzonder Bos kan samen met familie en/of vrienden een boom geplant worden op een van de plantdagen. Bij de boom kan een naambord met een persoonlijke tekst geplaatst worden. Om de uniformiteit in het bos te bewaren zijn deze borden alleen te bestellen via de Stichting.

Op dagen dat daar behoefte aan is kan een wandeling gemaakt worden langs de eigen herinneringsboom en is er gelegenheid om in alle rust even te mijmeren op een van de bankjes of bij het vennetje. Neem herinneringen mee naar Bijzonder Bos, geniet van de prachtige natuur en laat bij vertrek uit het bos uw zorgen achter.

Over ons

Ik ben Lisette Geelen, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik ben opgeleid tot directiesecretaresse en al 29 jaar in deze functie werkzaam bij een leuk familiebedrijf in de muziekbranche. Mijn grootste hobby is muziek maken. Ik zit altijd vol ideeën en vind het geweldig om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

In 2016 overleed eerst mijn schoonvader en zes weken later geheel onverwachts mijn vriendin. Met de verwezenlijking van Bijzonder Bos is de juiste plek gevonden om haar te herinneren. Een plek die mijn hart verwarmt en die wij willen delen met mensen die het zelfde gevoel hebben.

Martin Vroege is melkveehouder, natuurliefhebber en familiemens. Als familiemens is hij al jaren gelukkig getrouwd en trotse vader van vier kinderen. Als melkveehouder is Martin graag verantwoord aan het werk. Zo neemt hij deel aan de Stichting Groene Energie Kromme Rijn en Heuvelrug. De deelnemers van deze stichting zijn in de eerste plaats melkveehouders met oog voor duurzaam produceren en de interactie met de omgeving en landschap. Met dit initiatief willen de bedrijven hun mineralen-kringloop sluitend maken en CO2– en energieneutraal produceren.

Wij zijn samen in dit project gestapt en hopen dit bijzondere bos te mogen delen met mensen die de natuur respecteren en in stand willen houden. Op termijn kunnen wij dit mooie aangeplante bos vol herinneringen en verhalen terug geven aan de natuur.

Een boom planten is
een blijk van vertrouwen in de aarde
een daad van hoop op de toekomst
een daad van naastenliefde
Jegens de toekomstige geslachten
die van zijn vruchten zullen genieten
wanneer wij er niet meer zijn.
Louis Mercier (filosoof, 1740-1814)