Een boom houdt de herinnering levend. Dit is een mooie reden om een boom in Bijzonder Bos planten. Iedereen denkt na over het behoud van onze wereld en in welke staat wij onze planeet willen achterlaten voor onze kinderen. De belangstelling voor een levend gedenkteken is groeiend, de reden om een boom te planten is voor iedereen anders.

De geboorte van een kind, een huwelijk, jubileum, emigratie, vriendschap, het behalen van een mijlpaal of de wens voor een betere toekomst kan een prima aanleiding zijn om een boom te planten in het gedenkbos. Maar ook het herdenken van een overledene kan een reden zijn om een boom te planten.

Bijzonder Bos ligt op een prachtige plek midden in de natuur. Het is er mooi en sereen. Het geeft een gevoel van rust. Dit bos geeft iedereen de mogelijkheid een herinnering in de vorm van een boom achter te laten en een plek te hebben om naar toe te gaan als er behoefte aan is.

Bijzonder Bos biedt de gelegenheid om as bij de zelf geplante boom uit te strooien. As uitstrooien kan gedaan worden tijdens de plantdag, maar mag in overleg met de Stichting ook op een eigen gekozen later moment.

In Bijzonder Bos kan samen met familie en/of vrienden een boom geplant worden op een van de plantdagen. Bij de boom kan een naambord met een persoonlijke tekst geplaatst worden. Om de uniformiteit in het bos te bewaren zijn deze borden alleen te bestellen via de Stichting. Wij hebben gekozen voor houten borden waar tekst met laser op gebrand wordt.

De naamborden worden gemaakt door Reinaerde. Reinaerde ondersteunt mensen met een beperking in de ontwikkeling van hun eigen kracht. De naamborden voor onze Stichting worden gemaakt door mensen met een licht verstandelijke beperking.

Op dagen dat daar behoefte aan is kan een wandeling gemaakt worden langs de eigen herinneringsboom, is er gelegenheid om even te mijmeren op de bank bij het vennetje. Neem herinneringen mee naar Bijzonder Bos, geniet van de prachtige natuur en laat bij vertrek de zorgen daar achter.

Over ons

Ik ben Lisette Geelen, getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik ben opgeleid tot directie-secretaresse en al 25 jaar in deze functie werkzaam bij een leuk familiebedrijf in de muziekbranche. Mijn grootste hobby is muziek maken en vanaf mijn zeventiende ben ik als vrijwilliger actief betrokken bij de organisatie van muziekevenementen, concerten en projecten. Ik zit altijd vol ideeën en vind het geweldig om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

In 2016 overleed eerst mijn schoonvader en zes weken later geheel onverwachts mijn vriendin. Voordat mijn schoonvader overleed had hij al bepaald dat hij gecremeerd wilde worden en uitgestrooid in een nieuw gedenkbos in zijn woonplaats. Het lege weiland is inmiddels een park geworden met bomen in de groei, een paar bankjes en een waterpomp. Mijn vriendin zei toen tegen mij: “Dit is een prachtige herinnering, die alleen maar groter wordt”.

Met de verwezenlijking van Bijzonder Bos is de juiste plek gevonden om haar voor altijd te herinneren. Een plek die mijn hart verwarmt en die ik wil delen met mensen die het zelfde gevoel hebben. Dit is mijn drijfveer om het project te realiseren. 

Martin Vroege is melkveehouder, natuurliefhebber en familiemens. Als familiemens is hij al jaren gelukkig getrouwd en trotse vader van vier kinderen. Als melkveehouder is Martin graag verantwoord aan het werk. Zo neemt hij deel aan de Stichting Groene Energie Kromme Rijn en Heuvelrug. De deelnemers van de stichting zijn in de eerste plaats melkveehouders met oog voor duurzaam produceren en de interactie met de omgeving en landschap. Met dit initiatief willen de bedrijven hun mineralen-kringloop sluitend maken en CO2– en energieneutraal produceren.

Toen Martin van mijn idee hoorde wilde hij direct meer weten. Wij zijn samen in dit project gestapt en hopen dit bijzondere bos in de toekomst te mogen delen met mensen die de natuur respecteren en in stand willen houden.

Een boom planten is
een blijk van vertrouwen in de aarde
een daad van hoop op de toekomst
een daad van naastenliefde
Jegens de toekomstige geslachten
die van zijn vruchten zullen genieten
wanneer wij er niet meer zijn.
Louis Mercier (filosoof, 1740-1814)