Het terrein van Stichting Bijzonder Bos ligt op een prachtige idyllische locatie op de Utrechtse Heuvelrug, in de driehoek Landgoed Hardenbroek, Kasteel Sterkenburg en Kasteel Beverweerd.

Om bij Bijzonder Bos te komen maakt u een wandeling door weilanden, langs koeien en schapen, langs een bloemenveld, een vennetje en een bosgebied. Daar komt u aan bij een locatie van 1,1 hectare die gefaseerd voorbereid zal worden om bomen te planten die samen uit mogen groeien tot een prachtig gedenkbos.

Landgoed Sterkenburg is gelegen aan de mooie befaamde Langbroekerwetering in de Utrechtse Heuvelrug. Sterkenburg ligt in een historisch en ecologisch belangrijk gebied waar twee landschappen samen komen. Aan de Langbroekerwetering zijn in de loop der tijd verschillende kastelen en buitenplaatsen ontstaan zoals Harderbroek, Beverweerd, Sandenburg, Walenburg, Leeuwenburg, Hindersteyn en Zuylenstein. In de geschiedenis wordt Landgoed Sterkenburg voor het eerst vermeld in 1307, Landgoed Hardenbroek in 1331 en Landgoed Beverweerd in 1339.

Het natuurgebied aan de Zuwe, dat letterlijk “looppad door een moeras” betekent, was van oorsprong een moerasbos gelegen tussen de stroomruggen van de Kromme Rijn en de Utrechtse Heuvelrug.

De wandelpaden van Bijzonder Bos zijn niet altijd makkelijk begaanbaar voor mensen die slecht ter been of afhankelijk van een rollator of rolstoel zijn. Vragen hierover kunt u stellen via info@bijzonderbos.nl.

Openingstijden: bezoekers zijn welkom bij daglicht (van zonsopgang tot zonsondergang), maar nooit voor 08:00 uur ’s morgens en na 21:00 uur ’s avonds.

Adres:
Zuwe (ingang halverwege de Zuwe)
Driebergen-Rijssenburg