Update 06-06-2023: de laatste plekken zijn vergeven. U kunt zich niet meer aanmelden om een boom te planten in Bijzonder Bos.

Iedereen die een boom wil planten in Bijzonder Bos krijgt de keuze uit een aantal bomen. Om het gebied authentiek te houden zijn dit inheemse gebiedseigen bomen die geschikt zijn voor deze locatie en ondergrond. De selectie bomen is zorgvuldig samengesteld in nauw overleg met de landschapscoördinator van de Utrechtse Heuvelrug.

Bij de uitgekozen boom kan een naambord geplaatst worden. Vooraf kan een eigen tekst aangeleverd worden. Om de uniformiteit in het bos te garanderen zijn de bomen en de naamborden uitsluitend via Stichting Bijzonder Bos te bestellen.

Op vooraf vastgestelde plantdagen zal de boom geplant worden. Stichting Bijzonder Bos organiseert drie plantdagen per jaar. Tijdens de plantdag plant u samen met familie en/of vrienden en onder begeleiding van een vrijwilliger van de Stichting de boom. We beginnen met een uitleg over het planten van de boom en gaan daarna gezamenlijk het bos in. Zo creëren wij samen een mooi bos vol verhalen en herinneringen.