Heeft u interesse om een boom te planten in Bijzonder Bos? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@bijzonderbos.nl

Iedereen die een boom wil planten in Bijzonder Bos krijgt de keuze uit een aantal bomen. Om het gebied authentiek te houden zijn dit inheemse gebiedseigen bomen die geschikt zijn voor deze locatie en ondergrond. De selectie bomen is zorgvuldig samengesteld in nauw overleg met de landschapscoƶrdinator van de Utrechtse Heuvelrug.

Bij de uitgekozen boom kan een naambord geplaatst worden. Vooraf kan een eigen tekst aangeleverd worden. Wij hebben gekozen voor houten naamborden waar de tekst met laser in het hout gebrand wordt.

Om de uniformiteit in het bos te garanderen zijn de bomen en de borden uitsluitend via Stichting Bijzonder Bos te bestellen. De naamborden worden gemaakt door de medewerkers van Reinaerde ’t Burgje. Reinaerde ondersteunt mensen met een beperking in de ontwikkeling van hun eigen kracht.

Op vooraf vastgestelde plantdagen zal de boom geplant worden. Stichting Bijzonder Bos organiseert, afhankelijk van de aanmeldingen, drie plantdagen per jaar.

Tijdens de plantdagen plant u samen met familie en/of vrienden en onder begeleiding van een afgevaardigde van de stichting de boom. We beginnen met een uitleg over het planten van de boom en gaan daarna gezamenlijk het bos in.

Trek laarzen en een warme jas aan dan kan niets een goede plantdag in de weg staan. Zo creƫren wij samen een mooi bos vol verhalen en herinneringen.