Het terrein van Stichting Bijzonder Bos ligt op een prachtige idyllische locatie op de Utrechtse Heuvelrug, in de driehoek Landgoed Hardenbroek, Kasteel Sterkenburg en Kasteel Beverweerd.

Bijzonder Bos is een gedenkbos waar mensen een boom kunnen planten als herinnering aan een speciaal moment en naar toe kunnen gaan als daar behoefte aan is. Al deze bomen samen vormen een prachtig verhaal en creƫren een bos voor de toekomst.

Om bij Bijzonder Bos te komen maakt u een wandeling door weilanden, langs koeien en schapen, langs een vennetje en bosgebied. Daar komt u aan bij een locatie van 2 hectare die gefaseerd voorbereid zal worden om bomen te planten om uit te groeien tot een prachtig gedenkbos.

Landgoed Sterkenburg is gelegen aan de mooie befaamde Langbroekerwetering in de Utrechtse Heuvelrug. Sterkenburg ligt in een historisch en ecologisch belangrijk gebied waar twee landschappen samen komen. Aan de Langbroekerwetering zijn in de loop der tijd verschillende kastelen en buitenplaatsen ontstaan zoals Harderbroek, Beverweerd, Sandenburg, Walenburg, Leeuwenburg, Hindersteyn en Zuylenstein. In de geschiedenis wordt Landgoed Sterkenburg voor het eerst vermeld in 1307, Landgoed Hardenbroek in 1331 en Landgoed Beverweerd in 1339.

Het natuurgebied aan de Zuwe, dat letterlijk “looppad door een moeras” betekent, was van oorsprong een moerasbos gelegen tussen de stroomruggen van de Kromme Rijn en de Utrechtse Heuvelrug.

Momenteel is Bijzonder Bos nog moeilijk te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn. Dit zal op den duur verbeteren.

Openingstijden: van zonsopgang tot zonsondergang. Maar nooit voor 08:00 uur ’s morgens en met een uiterste bezoektijd van 21:00 uur.

Adres:
Zuwe (ingang halverwege de Zuwe)
Driebergen-Rijssenburg